miércoles, junio 10, 2009

En el programa d'estudis entren més matèries que les estrictament curriculars? Per exemple: sortides, lligams amb el barri....?



Hola Antònia! Bona tarda (RESPON). És ben cert que moltes persones no han pogut estudiar de joves per motius diversos. I volen fer-ho ara de grans! Tens al costat una dona que ens pot parlar del tema a la secció Fem Xarxa. Ens la presentes?


Música Fem Xarxa
Moltes dones, per diferents situacions, han deixat de banda els estudis i s'han dedicat exclusivament a les tasques domèstiques: cuidar els fills y les feines de la casa....

Hi ha nois i noies que no acaben satisfactòriament l'ensenyament obligatori a l'edat que els pertoca i abandonen el estudis per engrossar la llarga llista d’aturats...

Hi han persones que, per qüestions laborals o personals, volen millorar el seu nivell d'estudis....

L'Escola d'Adults ha sigut i és per a molts, una segona oportunitat i per altres, una primera.

Per parlar-nos del gran paper que juga l'Escola d'Adults a la nostra Ciutat tenim a l'Ester Benito, mestra d'adults de tota la vida.


- Quants anys fa que varen posar-se en funcionament les Escoles d'Adults i a quina necessitat responia?

- Qui fa majoritàriament us de l'Escola d'Adults? Més dones que homes? Més joves que adults?...

- Com ha evolucionat , amb la realitat dels nous ciutadans, les Escoles d’Adults?

- En el programa d'estudis entren més matèries que les estrictament curriculars? Per exemple: sortides, lligams amb el barri....?

- A Mataró hi ha suficient cobertura a la demanda de places a l'Escola d'Adults?.

- Una última pregunta, Ester: L'Ensenyament, com altres professions de continguts més social, son escollides preferentment per dones: a que creus que és degut?.

Gracies Ester per ser aquí amb nosaltres, creiem que és molt important que la veu de tota aquesta xarxa de serveis que existeix a la nostra ciutat arribi a la majoria de ciutadans, per poder fer us, per millorar-la i defensar-la com eina fonamental del nivell cultural d'un país.

No hay comentarios: