miércoles, febrero 27, 2019

Encarna Siles: "Les dones tenim molta feina per fer, i per això, hem de seguir lluitant"
Dc, 07/03/2012 - 19:41
Helena Novellas
Encarna Siles, de 67 anys, i la primera dona blogger d’Espanya, el camí que queda per recórrer és llarg. De fet, i des de fa anys, Siles participa en associacions i iniciatives per fomentar el paper de la dona en la societat actual. Es per això que aprofita els micròfons de Mataró Ràdio per reclamar que es posi el punt i final a les desigualtats socials i laborals que existeixen, a dia d’avui, entre homes i dones.

A poc a poc i bona lletra. Aquest és consell que han de seguir, segons Encarna Siles, totes aquelles persones adultes que volen gaudir i aprendre d’Internet. Per aquesta mataronina, la xarxa és la gran finestra al món i al coneixement, i per això anima a tothom a formar-ne part, sense por ni prejudicis, alimentats, segons el seu parer, pels més joves.


SILES, Encarna (Villanueva del Trabuco, 1944). Jubilada de Mataró que escriu en el seu blog des del juliol de 2007. També és activa a Facebook, i col·labora amb nombroses entitats de la ciutat. És un exemple que la tercera edat està trencant l’escletxa digital. Juntament amb el desaparegut Romuald Grané (Artés, 1923-Mataró, 2012), va ser de les primeres blogueres de certa edat de la Catosfera.

(Encarna Siles és una de les 200 protagonistes de la Internet catalana de Sobirania.cat. Aquest és l'índex onomàstic del llibre amb un miler de referències. Podeu comprar el llibre online.)

Encarna Siles: "S’estan perden els valors i el respecte per les persones".
L’experta mataronina va ser la primera dona espanyola a crear el seu propi bloc a la xarxa.
dissabte 8 de gener de 2011

Encarna Siles: "S'estan perden els valors i el respecte per les persones".
Passa la majoria del seu temps aprenent i ajudant a aprendre, sobretot a dones de la seva edat amb les mateixes inquietuds que ella. La primera dona espanyola en crear un bloc utilitza la xarxa i li treu tot el suc que l’eina li presenta. Va familiaritzar-se amb l’internet arrel d’uns cursos que va oferir el seu ajuntament, en els quals la majoria d’assistents eren homes. Ara, és ella qui cedeix els seus coneixements a les dones grans de la capital del Maresme. L’Encarna Siles és l’exemple del valor i de la constància. Tot i les batzegades que la vida li ha donat, a 2011 només li demana salut i poguer tirar endavant.


No hay comentarios: