domingo, abril 20, 2008

Llibres Mataró


Carles Forns fa un anàlisi crític del sistema mèdic al seu darrer llibre

El doctor va presentar l’obra ‘La salut avui: ciència o negoci’, que ha escrit amb la periodista Rosa Vila, a la llibreria Robafaves

per V. B. - fotos V.B. - 18/04/2008 19:00 (161 lectures)

Cusachs, Forns i Vila, durant la presentació
El doctor mataroní Carles Forns va aconseguir omplir de gom a gom la llibreria Robafaves dimecres passat, dia 16, en la presentació del seu nou llibre, La salut avui: ciència o negoci, que ha escrit amb la periodista Rosa Vila. Una obra que es presenta com un anàlisi crític del sistema mèdic actual i de la relació entre el metge i el pacient. “La medicina és una ciència i un art, però també s’està convertint en burocràcia i negoci. En els darrers anys, crec que pesen més aquests dos darrers conceptes”, va assegurar Forns. Segons la seva opinió, que Vila ha trasllat al llibre que es presentava, la medicina pública “està condicionada pel negoci sanitari”. Forns va afirmar que els avenços tècnics dels darrers 40 anys han aportat grans millores, com que l’esperança de vida s’allargui fins als 80 anys. “Però ara ens hauríem de preguntar si estem fent prou bé les coses perquè els nostres fills mantinguin aquesta esperança de vida”, va afegir. Forns també va lamentar la manera com es desenvolupa actualment la relació entre metge i pacient. “Escoltem i palpem o tots plegats ens refiem més d’una ressonància?”, es va preguntar. El coautor del llibre va concloure que la “tecnificació” de tot el procés sanitari “ens ha convertit en sers asèptics”.

Forns va estar acompanyat per Rosa Vila, que va recordar que la gènesi d’aquest llibre se situa en una xerrada que va tenir lloc al Saló de Pedra d’Argentona on van coincidir els dos autors, vells coneguts. Vila va relatar que el principal problema a l’hora de conveccionar La salut avui, ciència o negoci, va ser posar en ordre el cúmul d’idees que tenia Forns. “Aquest llibre ens serveix per gestionar millor el nostre propi benestar”, va assegurar. L’acte va estar presentat per l’escultor mataroní Manuel Cusachs, pacient del propi doctor Forns. Cusachs va llegir un llarg i elogiós discurs sobre la figura del doctor mataroní i va assegurar que el llibre és “tan just com crític i tan amè com reflexiu”.

No hay comentarios: