viernes, junio 20, 2008

Els alumnes fan el seu últim dia de curs


Haurem de repartir els nens entre els avis i el casal’

Els alumnes fan el seu últim dia de curs lluny dels llibres de text

per S.F. - fotos S.F. - 19/06/2008 15:51 (218 lectures)

nens a la porta de l'escola ensenyant els treballs
S’acaba l’escola i amb ella, comencen els mal de caps per més d’una família. Les “llargues” vacances d’estiu que inicien avui els alumnes mataronins suposaran per a molts pares i mares tirar d’avis o de casals. “Haurem de repartir els nens entre els nostres pares i l’espai”, assegura Lina Garcia a la porta del CEIP Angeleta Ferrer. La seva filla Irina ha completat el seu primer any a l’escola –ha fet P3- amb èxit: “Ella està molt contenta i la comunicació amb l’escola ha estat molt bona”. Dídac Vega, a la recollida del seu fill i nebots, mirarà algun taller o esplai sempre que “l’economia ens ho permeti; depèn dels diners que costi!”. I els nens, encantats amb les vacances i el darrer dia d’escola. L’Anna Maria ha acabat cinquè i l’any vinent serà el seu últim a l’escola: “no ha estat molt difícil en comparació amb els altres cursos”.

Dos cosins de l’Anna, en Dídac i en Carles, surten espitats i “molt contents” amb l’acabament de les classes. El degoteig de nens és constant sobre les 13.00h, quan oficialment els alumnes estan de vacances. Alguns, com en Xevi Cortés, aniran a un casal “perquè ha d’estudiar més”, explica Dolors Díaz, la seva mare. L’alegria d’en Xevi en sortir cridant que “ningú repeteix” ha passat a la cara de pocs amics per la falta de ganes d’anar a un esplai. Però no tots han marxat il·lusionats de l’escola. En Martí, de l’Escola Pia Santa Anna, ha assegurat que trobarà “molt a faltar a la mestra de l’escola”. Ell, però, no es deslliga totalment del col·legi, ja que participarà en el casal d’estiu que els escolapis organitzen. L’alternativa als esplais són, moltes vegades, els avis. En Juan Garcia ha recollit els seus néts conscient que “hi haurà dies que els hauré de tenir mentre treballin els pares”. Tot i això, bona part de l’estiu estaran entretinguts “fent tallers i activitats”.

Per les escoles el darrer dia ha estat un dia diferent. Al CEIP de Cirera, s’ha celebrat un acomiadament als alumnes de sisè de primària. “Cada nen ha dit alguna frase recordant moments a l’escola, els hem donat un diploma i l’orla corresponent”, ha explicat la cap d’estudis del centre, Montserrat Arté. El col·legi ha dedicat el dia a fer “jocs i festa al pati amb tots els nens de l’escola”, que ha estat acompanyat amb “un gelat a càrrec de l’AMPA de l’escola”. Arté ha explicat que encara falten algunes tasques administratives per fer, però els professors “ja mirem cap a l’any vinent”.

No hay comentarios: