domingo, junio 29, 2008

Mataró acollirà la quarta trobada de Tintinaires de Catalunya




Mataró acollirà la quarta trobada de Tintinaires de Catalunya

La jornada tindrà lloc a la Plaça Santa Anna el 26 d’octubre

per S.F. - fotos Sergio Ruiz - 26/06/2008 11:17 (162 lectures)


Mataró serà la ciutat que acollirà la quarta trobada de Tintinaries de Catalunya , organitzada per l’Associació Tintincat, aficionats a les aventures del personatge d’Hergé (pseudònim artístic de George Remi). La trobada, prevista pel 26 d’octubre, seguirà un esquema similar a les seves precedents a Martorell, Sabadell i Figueres, i consistirà en una jornada lúdico-cultural que s’iniciarà a primera hora del matí amb una fira muntada a la plaça Santa Anna amb tot de botigues amb marxandatge, espais audiovisuals, espais culturals i divulgatius i un espai de dibuix sobre temes tintinaires, entre d’altres. Per la tarda, la jornada agafarà una vessant més cultural amb dues xerrades sobre el món de Tintin, una actuació musical i l’acte de cloenda.

La capital maresmenca ha estat escollida gràcies a la proposta d’un dels membres de l’Associació, Joaquim Martorell, que va suggerir Mataró com a propera seu. La col·laboració del Patronat Municipal de Cultura i Caixa Laietana han permès tirar endavant la proposta: “en trucar a la porta i veure que comptava amb el suport necessari, vam decidir tirar-ho endavant en la trobada de l’any passat a Figueres”. Martorell explica que a Mataró hi ha “unes sis persones registrades, tot i que amants de Tintin n’hi haurà molts més que esperem s’afegeixin a l’associació”. En total, Tintincat compta amb 327 socis, alguns dels quals són de fora de Catalunya com La Rioja, Andorra, el País Valencià o fins i tot a Bèlgica.

A banda d’aquestes trobades anuals, Tintincat realitza una revista semestral en la que es recullen diferents activitats i contactes amb l’associació, es parla de novetats sobre el món de Tintin i s’analitza la seva obra: “treballem vinyeta per vinyeta per poder treure suc a allò que després de llegir-ho cinc vegades no havíem detectat”. A banda d’això, també organitzen trobades mensuals a Barcelona l’últim dijous de cada mes, obertes a tots els associats i simpatitzants del món de Tintín.

No hay comentarios: